Hvidt-i-hvidt

Hvad er det, skønhed er?

Kaffen står ved siden af mig og damper. Forf***** den er varm! Det er den hver eneste dag, og jeg glemmer det lige meget hver gang… Jeg er hoppet i en af mine store trøjer, et par løse bukser og prikken over i’et: mine hyggesokker. Jeg er igang med min daglige rutine – tjekker nyderheder, de sociale medier, bloggen osv.
Jeg faldt over en artikel på Metro Express, der dukkede op på facebook, tror jeg?  Det er i bund og grund ligemeget hvor denne artikel kommer fra, pointen er indholdet og sidst men ikke mindst overskriften:  ”Synes du mon stadig hun er sexet, når du ser resten af billedet?”, kvinderne i denne artikel, der udfordrer urealistiske skønhedsidealer, emnet, debatten og vores egne idealer omkring skønhed – så nej, det er ikke en kvinde der viser hendes veltrænet mavemuskler, som hun har kæmpet med, i måske flere år, med utallige af øvelser – tværtimod kvinder, der har accepteret og respekteret sig selv, og som står frem.

Artiklen tager udgangspunkt i projektet: ”The Raw Beauty Project NYC” – et omdrejningspunkt i skønhedens verden, der skal blusse diskussionen op omkring, hvad skønhed er for en størrelse. En af medarrangørerne bag fotoserien er amerikanske Wendy Crawford, der som bare 19-årig, fik vendt op og ned i sit liv – sin fremtid og selvtillid. Hun havde netop lige fået gang i en spirende modelkarriere, men efter ulykken blev denne kvinde bundet til en kørestol resten af livet. Hendes perspektiv på verdens begreb af skønhed, var en helt anden realitet: kvinder med handicap opfattes ikke som værende smukke.
Projektet støtter op om en række udvalgte, stærke, kvinder, som ikke har ladet sig stoppe af de udfordringer, et fysisk handicap kan give: ”Vi tror på, alle kvinder er smukke”. Alle vores idealer og urealistiske synspunkter omkring skønhed, skydes ned med ét enkelt skud. Måden disse kvinder viser hvad skønhed kan være, og hvordan de stråler – er virkelig skønhed. At udvise den selvsikkerhed og accept af sig selv – at turde stå frem i lyset og bryde igennem tabuet omkring et handicap, og vise man er ligeså smuk, er virkelig stærkt.

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 10.59.47

Artiklens blikfang

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 11.00.28

Billedet i fuld størrelse

Hvis man klikker ind på artiklen, der er linket i første afsnit, kan man bladrer igennem fotoserien er kvinder, der alle lider af et handicap. Wendy Crawford selv, er med i serien, der står frem i et håb om at kunne udfordrer nutidens urealistiske skønhedsidealer og vise, at selvsikkerhed, styrke og dét at være unik, er skønhed nok i sig selv.

Skønhed kommer indefra – ikke udefra. Det er vores personlighed. Den vi er, ikke den vi vil være. Tendensen til at være en person, vi i realiteten slet ikke er, vores måde vi lever på og glemmer at mærke efter, sige til, sige fra – stoppe op og sætte pris på de små ting i livet – det lyder til en tand for meget af det gode, I know, men har jeg ret? Vi glemmer det. Vi glemmer langt hen af vejen at stoppe op, mærke efter – vi leger skjul med os selv, bag facaden. Vi sætter os selv op imod nogle uretfærdige mål, idealer og forsøg på at fremstå, som det perfekte – i bund og grund, handler det om vores egen selvkontrol og selvsikkerhed. Det er dét vi udstråler. I dag kan man gøre rigtig meget for at se godt ud, for at få det bedre med sig selv – blive accepteret og- /eller accepterer sig selv. Er det rigtigt, er det forkert, at vi i dag laver så meget om på os selv? Hvornår tager alt det her overhånd?

Et andet perspektiv og tolkning på skønhed, der er tankevækkende på en helt anden måde, end jeg tidligere har blogget op. Dette indlæg ligger op til et kommende indlæg om den måde man bygger sin egen sociale personlighed op på, den måde vi fremstår, mediernes måde at hype et (u)realistisk billede af en (a)typisk kvinde. Den måde vi i dag fremstiller os selv på – vi gemmer os væk bag facaden, og som jeg har blogget om tidligere med overskriften ”Den Skjulte Sandhed” (her), kunne det ikke være mere relevant.

 

2

  • Maria B. Andreassen

    Ej hvor blev jeg glad af at læse dette indlæg! Super skrevet og helt fantastisk emne at tage op 🙂 Thumbs up til dig altså!!!

    xx Maria
    http://www.mariabandreassen.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mai Vedel

      Hvor er det dejligt at høre Maria! tak for din feedback! Men i dag ”glemmer” vi bare, hvad skønhed egentlig er for noget.. så jeg synes virkelig det er et vigtigt emne at tage op! specielt fordi den lægger op til et indlæg, jeg arbejder på!

      Thumbs up herfra!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvidt-i-hvidt