Glutenfri bananmuffins m. hindbær, hvid chokolade og lakrids
Jeg gik i dag i krig i køkkenet. Musikken spillede på repeat i baggrunden og jeg lukkede fuldstændig af fra omverdenen. Jeg er stor fan af alternativer til søde sager, og jeg elsker at bage kager – men det var bare ikke lige chokoladekage, jeg endnu engang ville kaste mig ud i. Jeg ville lave noget med banan, hindbær og hvid chokolade – noget sødt, men med et lille twist. Banan- og vaniljensmagen giver en rigtig god og sød smag, med et twist af hindbær der er lidt mere syrlig.
Ingredienserne
1,5-2 (90 g.) bananer
100-110 g. æggehvide
15 g. kokosmel
20 g. rismel
1 tsk. bagepulver
1 spsk mørk agave sirup (kan erstattes med sød eller lign.)
30 g. vaniljeproteinpulver (kan erstattes med vanilje og 15 g. rismel mere)
hakket hvid chokolade efter behov (jeg holdt ikke igen)
– Rismel kan undlades (hvis bruges 25 g. kokosmel) eller erstattes af mandelmel
Fremgangsmåde
Blend banan og æg til en jævn masse. kom herefter kokosmel, protein, rismel, sirup/sød og bagepulver i og blend igen. Den hakket hvide chokolade vendes i dejen og fordeles ud i formene (jeg bruger silikone forme, da jeg synes det giver den mest svampede konsistens!)
Toppes med hindbær (falder ”ned” i dejen), lakridspulver, mørk chokolade og lidt kokos – kanel kan også bruges i stedet for lakridspulveret
Bages ved 175 grader i ca. 20 min. (Hold øje, kan være de skal have et par minutter mere!). Lad dem køle af i formene og ”prik” dem ud, når de er kølet af.
Konsistensen er luftig og svampet. Lidt ”fugtige” pga. hindbær, men stadig ”faste”. God fornøjelse!
Ingen kommentarer endnu