The healthy cheesecake – I’m in love
Café Tværgade i Silkeborg laver den bedste cheesecake jeg nogensinde har smagt! Det er en sikker vinder hvergang sammen med en latte (the skinny version). Jeg forsøgte i dag at lave den sunde version af en cheesecake ud fra Anna Würtz opkskrift, hun selv har sat sammen (har dog lavet lidt små ændringer, f.eks. skiftet citronsaft ud med saften fra en halv appelsin) – den er VIRKELIG lækker, men min bund blev dog en anelse for ”klistret” efter min smag, så nu har jeg sat kagen en tur i fryseren og håber det kan hjælpe lidt!
What you need:
Bund:
– 170 g. dadler (jeg brugte ca. 50 g. stenfrie) – bliver til en dadelmasse
– 1 spsk. Peanutbutter (eller 60 g æggehvider)
– 1 spsk. kokosolie
– 120 g. mandler (evt. 50/50 af mangler og cashewnødder!)
fyld:
– 225 g skyr
– 190 g. hytteost
– 1,5 tsk. vaniljepulver
– saft fra en halv appelsin eller citron!
– 1 stor og 1 lille tsk. stevia (OBS. sukrin fåes med smag!!)
– 1 scoop vaniljeproteinpulver (evt. 50/50 af crispy cookie og vanilje)
– 5 balde husblas (blødes op i koldt vand)
1. fin-blend mandlerne, hereafter dadlerne (masse-konsistens), blendes herefter sammen med kokosolien og peanutbutter. – fordel ”dejen” i en springform og sæt på køl. 2. opløs 5 stk. husblas i koldt vand. 3. rør skyr, hytteost, proteinpulver, saft og sødemiddel sammen og blendes herefter til hytteost-klumperne er blendet ud. 4: Hæld vandet fra husblassen. Smeltes herefter ved lav varme og TILSÆT cremen/fyldet og sørg for at rør i et jævn tempo, under let opvarmning af cremen 5. FÆRDIG – tag bunden ud fra køl, hæl massen over og stil på køl i ca. 4 timer!
PRIKKEN OVER I’ET
– most hindbær søde med sødemiddel eller andet, som serveres til eller henover cheesecaken!
Pynt
– evt. drys med frysetørret hindbær, lakridspulver eller med revet hvid chokolade, da det falder ”ind” i massen
Mmmmhh den lyder og ser lækker ud 🙂 Den må jeg da vist prøve her i ferien 🙂
– Alberte http://bylodahl.bloggersdelight.dk/