Kanelsnitter
Smagen og duften af jul – det er 1. søndag i advent imorgen og 1. december. Den er nem og når chokoladen er størknet, er kontrasten mellem den svampede kage/bar og den knasende chokolade, så lækker!
Opskrift:
dadler (evt. abrikoser, figner)
mandler
kanel
kakao
havregryn
banan
æg
evt. proteinpulver
125 g. dadler
5 abrikoser
3 figner
35 g. mandler
30 g. havregryn
20-30 g. proteinpulver (vanilje, chokolade)
5-6 tsk kanel
1 god spsk kakao
1 æg
1/2 – 1 banan
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blendes sammen – OBS: æg til sidst!
- Hældes i små muffinsforme, bagepapir eller andet fad (husk bagepapir!)
- Bages ved 175 grader i 12-15 min. ca.! (hold øje, alt efter højden!)
- Imens: hak mørk og hvid chokolade – drysses over til sidst og kagen sættes tilbage et lille minutstid i den varme, men slukkede ovn
- Kagen stilles på køl/frys og er herefter klar til servering!
Tips:
- Hak mandlerne groft og vend i til sidst efter æg er tilsat (giver en crispy konsistens) eller mix havrefras eller fibreflakes med havregryn
- Kom mere kanel eller vaniljesukker i, for en mere markerende smag
Hvor ser det bare alt alt alt for lækkert ud! Du er den fødte bager 😀 tror vidst du skal i gang med at bage noget til mig!