Broccoliboller m. hytteost
En nem og simpel inspiration til hverdagens kedelige madpakke, frokost, tilbehør til aftensmaden eller lign., er broccolibollerne. De skal ikke hæve, kræver ingen specielle ingredienser, udover HUSK, men det er et produkt flere og flere af os har som fast del i vores køkkenskuffe!
6-9 stk. ”boller” :
1 broccolihoved
2 æg
2 æggehvider
20 g. HUSK
50 g. majsmel, rismel, sesammel eller anden form
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Evt.:
Revet ost (efterbehov)
Solsikkekerner
Hytteost, (drænes for ”væsken”)
Sådan gør du:
Broccolihovedet hældes over med kogende vand, for at dræbe bakterierne der sidder i selve broccolihovedet/buketterne. Herefter blendes det hele sammen, i enten en foodprocessor, m. stavblænder eller lign. (kom den revet ost i til sidst og rør den i massen)
Dejen må gerne stå i 5-10 min., da den bliver mere ”fast” og er til at arbejde med.
Bages i en varm ovn på 175 grader i 20-25 min., alt efter størrelsen. Så hold øje!
Ingen kommentarer endnu