Stram Op audition

Stram Op uddannelse 2014 – BRING IT ON

Jeg er fuldstændig høj, efter denne weekend! Der har været knald på – det har været en med en weekend med udfordringer og der er blevet kastet mange nye bolde op i luften! Jeg har skulle vende det en del gange med mig selv, om jeg har tiden, energien og lysten til det her – MEN det har jeg! Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg har truffet den rigtige beslutning – det bliver nogle hektiske uger, but bring it on!IMG_6395
 
I lørdag var tasken pakket, fuld af energi og med en madpakke af to broccoliboller m. spidskål og kylling, pepsimax, en bar, træningstøj og vi satte kursen mod Århus! Mit fulde fokus var rettet mod auditionen til Stram Op uddannelsen og igår var det årets anden halvmarathon der skulle løbes!
 
Det var noget nervepirrende, da vi lørdag stod 36 håbefulde og entusiastiske, lad os kalde os for stam op’ere, der alle var klar til at give den 110%. Vi ”kæmpede” om de 25 pladser, der er på uddannelsen i dette halvår, så til den hurtige, skulle 9 af os sorteres fra. Vi havde 5 timer foran os med praktiske øvelser, teori og en dag med knald på! Vi skulle igennem to pass: teknik og musikforståelse. 
 
Teknikrunden, ligger i ordet, da det var med fokus på vores teknik, dvs. primært vores udførelse af øvelserne. En kanon dygtig instruktør, Mette, kørte en ganske normal (meget hård!) Stram Op time, hvor Anja, der er vores uddannelsesansvarlige gik rundt med blok og papir og skrev noter ned om hver af os undervejs. Det var virkelig nervepirrende at have to øjne i nakken på sådan en time! Personligt var den første del af timen min største udfordring: opvarmningen, steprunden(!) og jeg fortrød inderligt, at jeg ikke havde deltaget noget mere på lign. timer eller stepfit intro – men på den ande side, så kører hver instruktør timerne vidt forskelligt! Så længe man har styr på ”basis”delen, så kommer man langt – ellers er det ”bare” om at følge med og være tilstede – virkelig vigtigt! En utrolig intens time med en FED energi.
 
Man kan sagtens være rigtig dygtig teknisk, men det nytter desværre ikke ret meget, hvis man ikke har en fløjtende forstand på takter og rytmik. Som instruktør er det ikke bare at tælle ned, guide og motivere medlemmerne osv. – det kræver langt mere, b.la. musikforståelse! Derfor gik alle videre fra den tekniske del og til anden del af programmet: musikforståelse.
Ligesom da man gik i folkeskole, blev vi placeret i en halvcirkel med Anja midt for. Den næste lille time blev brugt på forståelsen af musik, øvelser (klappelege osv.), for at få en forståelse og fornemmelse for hvad takter egentlig er (8-16-32), store 1’er, lille 1’er, upbeat osv. og hvad det betyder for vores timer, queing, program og ja, generelt basis for timen kører i et fast flow – alt sammen noget jeg (heldigvis) i forvejen fra min Bikefit udd. havde lært lidt omkring, så jeg var ikke på helt bar bund. Men ikke at sige jeg synes det var ”ligetil”! 
 
En ting er at ”se ud”, som at man har forståelse for musikken en anden ting er at udnytte dette og denne forståelse. Vi kender alle, det der med at man sidder og ”rokker” med på beatet og fanger ”takten”. Det var lidt det vi gjorde, men hvor vi ”klappede” i takt til musikken og skulle lytte eller tælle os til den store eller lille 1’er (KLAP, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, KLAP (…)) – det er for mange sort snak, det jeg skriver lige nu, men det er dét vi lære: at bruge musikken. Men der hvor det er en udfordring, det er ikke det at fange rytme, men ”finde” de har 1’er og tælle ned fra. Når en instruktør tæller ned, til at skulle skifte tempo, øvelse eller lign., så det alt sammen efter beatet, altså i takt til musikken, der er inddelt i takter. (jeg ved godt det er forvirrende!).
Så at sige, der blevet lavet en million squats, det er næsten ikke en overdrivelse! Vi blev i hvert fald en del mere musik- og bevidste om hvor vores bagdel er placeret, eftersom vi blev inddelt i 6 grupper, hvor hver enkel person skulle instruere gruppen og undervise i at køre squats efter takterne i musikken; ned på to, op på to, singles (ned på 1, op på 1) osv. – det lyder meget nemt, når man sådan læser det, og det er også helt vildt nemt på timerne, som medlem, for der bliver man guidet af instruktøren! – selvom jeg er instruktør i Bikefit til hverdag, så er det ikke helt det samme – så det var alligevel noget af en udfordring, og for mange var dette enden på målet for denne gang om at komme med på uddannelsen som instruktør: har man ikke forståelsen for musikken, så fanger man ikke beatet i musikken, den store og de små 1’er(hvornår man skal/går fra ”ned på to, op på to” til ”singles” osv., og så kommer man ud af takt. Så det krævede rigtig mange runder med squats, før den sad lige i skabet = baller af stål og utrolig trætte ben.
 
Til sidst skulle vi igennem en fælles evaluering; 3 runder med 12 personer af gangen, hvor man enkeltvis stod foran de andre instruktører og instruerede i det, vi lige havde øvet igennem, indtil der blev råbt ”TAK, næste”. 
 
 
At sige jeg var død nervøs, det var ikke ordet. Vi blev bedømt ned på den mindste detalje, da vi var så skarpt et felt, og jeg var udemærket godt klar over,  jeg måske ikke ligefrem, er den stærkeste i armstræk og min stepteknik ikke var vanvittig meget værd at prale med – MEN jeg gik videre! Så fra første weekend i december, skulle jeg meget gerne kunne vinge stram op og puls/styrke instruktør af på listen!
Lektie til næste gang, om 3 uger: 5 min. benprogram skal  gennemøves, så det hele spiller! av av av. Så hvis nogle trænger til at så strammet ben og baller en smule op, så giver i endelig lyd! 😉
 
Hard Work – Pays Off! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stram Op audition